Eenvoudig hypotheken
berekenen en vergelijken

Bereken snel en eenvoudig hypotheken van verschillende aanbieders en vergelijk ze onder andere op rente, bruto en netto maandlasten en vermogensopbouw.

1
Voer de gegevens in van de woning die je gaat kopen of waarvan je de hypotheek wilt oversluiten
2
Geef aan welke hypotheekvorm en rentevaste periode je wenst
3
Vul je inkomen in, klik op 'Berekenen' en blader door de aanbiedingen!
Start ›
X
Vergelijk: ABN AMRO • ING Bank • SNS Bank • Aegon • Hypotrust • Florius • Obvion • Nationale Nederlanden • MUNT • NIBC Direct • ASR • Argenta • Syntrus Achmea • Delta Lloyd • Woonfonds • Conservatrix • Moneyou • Rabobank

Hypotheekofferte aanvragen

Je kunt deze hypotheek afsluiten via onderstaande hypotheekadviseurs. Sinds 1 januari 2013 zijn banken en adviseurs wettelijk verplicht de kosten voor advies en bemiddeling rechtstreeks in rekening te brengen. Dit geeft je de mogelijkheid te vergelijken op mogelijkheden en kosten. ONOR.nl ontvangt geen vergoeding voor het tonen van of doorsturen naar deze dienstverleners.

Nationale HypotheekPas
Onafhankelijk advies van een erkend hypotheekadviseur
Bemiddelt voor een beperkt aantal geldverstrekkers
Bemiddelt alleen voor hypotheken van Rabobank en verzekeringen van Interpolis
Bemiddelt alleen voor hypotheken van MoneYou
Voordelig execution only hypotheek afsluiten
Kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek
Altijd een vestiging bij u in de buurt Advies via telefoon, e-mail en chat Advies via telefoon en e-mail
Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 2.400 Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 2.300 Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 2.640 Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 1.000 Kosten alleen bemiddeling (geen advies) € 300 Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 999 Kostenindicatie volledig advies en bemiddeling € 1.703
Verder ► Verder ► Verder ► Verder ► Verder ► Verder ► Verder ►
mogelijke alternatieven
Hypotheker
Onafhankelijk hypotheekadvies bij u in de buurt
€ 2.640
MoneYou
Direct bij MoneYou met telefonisch advies
€ 1.150
 
Ook banken brengen kosten in rekening voor advies en afsluiten:
ABN AMRO€ 2.100
ING Bank€ 2.100
SNS Bank€ 2.400
 
De getoonde tarieven zijn gebaseerd op hypotheekadvies en afsluiten van een nieuwe hypotheek voor starters in combinatie met overlijdensrisico-verzekering. Alle tarieven zijn een indicatie.

Doneer

ONOR.nl kiest bewust om geen vergoeding te ontvangen van geldverstrekkers of andere financiële dienstverleners. Dit zorgt voor volledige vrijheid in het opnemen van elke geldverstrekker. De enige bron van inkomsten van deze site bent u als gebruiker.

Heeft ONOR.nl voor u toegevoegde waarde? Overweeg een donatie ter hoogte van bijvoorbeeld uw netto besparing in de eerste maand van de looptijd van uw hypotheek. Donaties worden onder andere gebruikt voor:

 • Updaten van rentes en productkenmerken
 • Toevoegen van nieuwe functionaliteit
 • Hosting en domeinen

 

Snel en eenvoudig doneren met iDeal

Uw donatie kunt u ook overmaken per bank:

Sluiten
Let op! Om berekeningen te kunnen maken heb je een geldige toegangscode nodig.

stap 1 Woning

 

KoopsomKoopsomDe koopsom is de prijs die je betaalt aan de verkoper(s) van de woning. 
VerbouwingVerbouwingAls je woning wordt verbouwd en je deze verbouwing meefinanciert in de hypotheek kun je dat hier aangeven. 
Rente tijdens bouwRente tijdens bouwIndien je tijdens de bouw van de woning geld leent om de rente van te betalen kun je dat hier opgeven. 
Vrije verkoopwaardeVrije verkoopwaardeDe vrije verkoopwaarde is de waarde van je woning op dit moment. 
Verstreken looptijdVerstreken looptijdGeef aan voor hoeveel jaren je huidige hypotheek heeft gelopen op de datum van oversluiten (1−20 jaar). 
Postcode onderpandPostcode onderpandGeef de cijfers van de postcode van het onderpand. Als je verhuist gaat het dus om de nieuwe postcode. De postcode is van belang omdat sommige geldverstrekkers een verschillend aanbod per regio hebben. 

 

 

Geavanceerde opties ›

WOZ-waardeWOZ-waardeIndien bekend kun je hier de WOZ-waarde van de woning opgeven. Deze waarde bepaalt mede de hoogte van het belastingvoordeel. Bij geen invoer wordt uitgegaan van de koopsom of koopaanneemsom. 
ExecutiewaardeExecutiewaardeWeet je de executiewaarde van de woning? Vul dan hier de executiewaarde in. Als je niets invult wordt de executiewaarde geschat. 

 

Taxatie 
Hypotheekakte 
Transportakte 
Aankoopmakelaar 

stap 2 Hypotheek

AflossingsvormAflossingsvormKies de aflossingsvorm voor de nieuwe hypotheek. Hiermee los je (een gedeelte van) de hypotheek af. Kies 'Aflossingsvrij' als je een volledig aflossingsvrije hypotheek wilt. Je adviseur kan je helpen met het vaststellen van de in jouw situatie meest passende aflossingsvorm.

 

LooptijdLooptijdGeef aan welke looptijd je wenst voor de nieuw af te sluiten hypotheek (10−30 jaar). Aflossingsvrije hypotheekgedeelten lopen in de berekening voor onbepaalde tijd. 
Eigen geldEigen geldAls je eigen geld (bijv. overwaarde of spaargeld) wilt inbrengen om de hypotheekschuld te verlagen kun je dat hier opgeven. 
Huidige waarde-opbouwHuidige waarde-opbouwAls je al een spaarhypotheek, spaarrekening eigen woning of beleggingsverzekering hebt lopen die je over wilt boeken naar je nieuwe hypotheek kun je hier de huidige afkoopwaarde opgeven. De hoogte van de (bank)spaarhypotheek wordt automatisch berekend. 
RentevastperiodeRentevastperiodeGeef aan hoeveel jaren je de hypotheekrente van de nieuw af te sluiten hypotheek wilt vastzetten (1−30 jaar). 
HypotheekadviesKies het minimale niveau van hypotheekadvies dat je wenst bij je hypotheektraject.

 

 

stap 3 Inkomen

 

mijn gegevens

InkomenInkomenVul hier je bruto jaarinkomen in. Je inkomen bepaalt de maximale hypotheek en de hoogte van de belastingteruggave. 
GeboortejaarGeboortejaarHet geboortejaar wordt gebruikt voor de omrekening van bruto naar netto maandlasten. 

 

gegevens van mijn partner

InkomenInkomenVul hier het bruto jaarinkomen van je partner in. Het inkomen bepaalt de maximale hypotheek en de hoogte van de belastingteruggave. 
GeboortejaarGeboortejaarHet geboortejaar mede bepaalt de kosten van de overlijdensrisico-verzekering en wordt gebruikt voor de omrekening van bruto naar netto maandlasten. 

 

Op het maken van berekeningen zijn de
Algemene voorwaarden van toepassing

 

 

Belangrijk! Iedereen kan het aanbod van hypotheken van elke marktpartij toevoegen. Controleer daarom goed of onderstaande informatie klopt en volledig is. Mis je een hypotheek? Overweeg deze toe te voegen!

Sorteren

Bruto

Netto

Hypotheeksom

Totale netto kosten

Laatst gewijzigd: 20-01-2017
 1. Hypotheek
 2. Energie
 3. Toegangscode
 4. Contact
 1. Privacy
 2. Algemene voorwaarden
 3. Over
 4. API
 1. Uitgangspunten
 2. Credits
 3. Voor hypotheekadviseurs
 4. Voor geldverstrekkers

Feedback

Help mee ONOR.nl te verbeteren en vertel wat je goed of minder goed vindt of waar je tegenaan loopt.
Vergeet niet je e-mailadres te vermelden als je een reactie wenst.
Verzenden
Annuleren